Joomla 3.2 Template by Justhost Complaints

PGD ŠEMPETER - KDO SMO

Prostovoljno gasilsko društvo Šempeter v Savinjski dolini danes

Danes je Prostovoljno gasilsko društvo Šempeter društvo II. kategorije, šteje 110 članov, od tega je 23 operativnih gasilcev.  

Skrbimo za požarno varnost na območju Šempetra, Zgornjih in Spodnjih Roj, Zgornjih in Spodnjih Grušovlj, Podloga, Kale, Zaloga, Grč in dela Ponikve.

Aktivnosti članov PGD Šempeter v Savinjski dolini so predvsem sodelovanje v intervencijah, skrb za izobraževanje in redno izpopolnjevanje, udeležba in organiziranje gasilskih tekmovanj ter izobraževanj in sodelovanje na vseh večjih prireditvah v Šempetru in okolici.

Oprema

Poleg osnovne in zaščitne opreme smo v PGD Šempeter, od leta 1998, ponosni lastniki gasilskega vozila GVC 24/50 (gasilno vozilo s cisterno) in vozila GVM-1 z orodno prikolico (manjše gasilsko vozilo), ki je v naši lasti od leta 2008.

Nagrade in odlikovanja

Za posebno aktivno vodenje zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč ob neurjih, ki so prizadele Zahodno Štajersko regijo v avgustu in septembru 2007, smo s strani Uprave RS za zaščito in reševanje, organa v sestavi Ministrstva za obrambo, prejeli Plaketo civilne zaščite.

 

Preberite več o zgodovini društva

 

NAŠI SPONZORJI

2-drymat.jpg4-artbau.jpg1-skosal.jpg3-ello.jpg2-drymat.jpg4-artbau.jpg1-skosal.jpg3-ello.jpg